Schilderijen

Innerlijke landschappen

Gevoelswaarde, intensiteit en transparantie, daarop kies ik de kleuren voor zijn schilderijen. Met deze kleurrijke verf werk ik nat in nat, waarbij op het doek mengingen ontstaan. Zo schep ik mijn “innerlijke landschappen”, een imaginaire wereld.

In deze wereld ontvouwen zich wolkenluchten, bergketens en diepzeegezichten. Landschappen die doen denken aan de ontstaansgeschiedenis van de aarde. Daarbij komt het licht enerzijds van een denkbeeldige zon, anderzijds uit de landschappen zelf. Er zijn soms levende schepsels te ontwaren en de elementen water, vuur, lucht en aarde.

Ga naar de galerij met schilderijen >>

Uitgangspunt bij het schilderen

Uitgangspunt bij mijn werk is mijn verhouding met religieuze en filosofische vragen. Het gaat mij om gebieden te visualiseren die aan de ziel raken. Ruimte in de kosmische zin van het woord staat hierbij centraal. Al schilderend traceer en ontdek ik wat nog verborgen is. Ik voeg zo nieuwe beelden toe aan de zichtbare werkelijkheid. Ik ben bezig om grenzen van onze perceptie te verkennen. Een perceptie die naar mijn mening nog volop in ontwikkeling is.

Ontwikkeling in mijn werk

Mijn schilderscarrière begon ik met figuratief emotioneel geladen werk op groot formaat pakpapier. Na deze onstuimige tijd ontstond er bij mij een leegte. Hierin vond ik de rust van waaruit ik meer beschouwend ben gaan werken. De abstractere manier van werken leverde schilderijen op met centraal geplaatste kruizen, cirkels en ovalen. Deze geometrische figuren bleken openingen te zijn naar nog onbekende gebieden.

Steeds meer kon ik de strakke vormen loslaten. Er ontstonden vormlozere en ongrijpbaardere schilderijen. Ik vang in mijn schilderijen innerlijke beelden zonder hiervan precieze kennis na te streven. Net zoals er aan de rand van het netvlies soms beelden aanwezig kunnen zijn zonder duidelijke contouren. Mijn innerlijke landschappen zijn visioenen uit een wereld die ik net zo reëel acht als de zichtbare.

Kom kijken

Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt, dan nodig ik je van harte uit om meer van mijn werk te komen bekijken in mijn atelier of op een expositie. Bekijk mijn schilderijen in de online galerie met schilderijen die te koop zijn.